Днями відбулася Х Міжнародна конференція "Органічне виробництво і продовольча безпека" у м. Житомир.
Спікерами конференції стали провідні вітчизняні та закордонні науковці й практики: Віталій Зіновчук, Юліус Раманаускас, Ієва Лаце, Петро Скрипчук, Василь Шукалович. Доповідачі окреслили ключові проблеми органічного виробництва і продовольчої безпеки, розкрили перспективи їх розвитку у післявоєнний період.
Професор ННІЕМ Петро Скрипчук представив напрацювання щодо економії коштів в органічному землекористуванні, виробництва горіхового вина, живлення рослин через біоіндикацію волоського горіха, екологічного аудит територій для громад, виробництва біогумусу, регіональних торгових марок і стандартів, органічного туризму та інших практичних бізнесів.