Студенти-журналісти відвідали фотовиставку "Азовсталь. Світло переможе"

Студенти освітньої програми «Журналістика» відвідали виставку світлин прессекретаря полку «Азов» Дмитра Козацького «Азовсталь. Світло переможе». Виставка експонується в Рівному, у торговому центрі «Злата Плаза».

Автор світлин – відомий всій Україні фотограф Дмитро Козацький,  який захищав місто Маріуполь і завод «Азовсталь» від рашистів. Незадовго до полону Дмитрові вдалося відкрити доступ до знімків, які швидко облетіли весь світ.

На 25-х світлинах показані правдиві реалії життя українських захисників та захисниць з підземель металургійного заводу під час штурму ворожих російських військ. Студенти мали змогу прочитати інформацію, розміщену біля світлин, що розповідає про те, як ці світлини потрапили в інтернет, та історію героя Дмитра Козацького, який зробив ці фото.

Виставка з документальною точністю показала студентам події, що відбувалися на заводі, та життя героїчних людей, які захищають свою країну.

Цінність цієї виставки у тому, що вона дає змогу зрозуміти, як важко Україна здобуває перемогу і як важливо зробити все, щоб такі події не повторилися в майбутньому. Фото Дмитра Козацького – це документи нашого часу, особливо для того покоління, яке буде читати про це в підручниках з історії.

Фотовиставка також нагадує про те, що Дмитро Козацький з побратимами зараз у російському полоні.

На мій погляд, виставка допомагає людям зрозуміти всю трагедію тих, хто боронив “Азовсталь». Їхні емоції ніби долинають до нас через ці зображення, а мужність передається кожному, хто дивиться на ці світлини.

 

Микола Верещук,

студент 1 курсу спеціальності «Журналістика»

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування