Практика з пресової журналістики

У студентів першого курсу, які навчаються за освітньою програмою «Журналістика», розпочалася перша практика – навчальна практика з пресової журналістики.

Як розповіла завідувачка кафедри журналістики та українознавства Леся Малевич, «у навчальних планах спеціальності 061 Журналістика у студентів першого року навчання практика з’явилася з ініціативи самих студентів, які навчаються за цією спеціальністю. У 2021 році студенти, які були першокурсниками, а зараз навчаються на другому курсі, висловили пропозицію надати освітній програмі ще більшого практичного спрямування і ввести практику на першому курсі. У процесі оновлення і модернізації освітньої програми дослухалися до побажання студентів і переглянули концепцію практичної підготовки журналістів у НУВГП. Тепер студенти освітньої програми «Журналістика» мають чотири практики: навчальна практика (преса), навчальна практика (радіо), навчальна практика (телебачення) та переддипломна виробничо-творча практика».

Для студентів-першокурсників практика - це перші журналістські роботи, підготовка майбутніх спеціалістів до самостійного виконання обов’язків журналіста в редакції, це досвід і усвідомлення того, чи до вподоби тобі ця професія.

Практика відбувається в очно-дистанційному форматі, який передбачає зустрічі в університеті та в редакціях, самостійну підготовку журналістських матеріалів і регулярні консультації з керівником практики онлайн.

Практика розпочалася з настановчої сесії, під час якої студенти отримали завдання, ознайомилися з вимогами до щоденника практики і звіту. Студенти також прослухали обов’язковий інструктажу з охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Після цього студенти знайомилися з роботою редакцій газетних видань, зокрема відвідали редакцію газети «Вісті Рівненщини» і зустрілися з головним редактором видання Василем Бурченею. Василь Володимирович розповів про редакцію та її діяльність, про вплив війни на пресову журналістику, заохочував до співпраці. Студентам цікаво було слухати людину, яка живе журналістикою. Чимало студентів практикується у пресових виданнях за місцем проживання, наприклад, у «Дубровицькому віснику», газетах «Звягель», «Новини Рокитнівщини» тощо.

Студенти активно готували журналістські публікації різних жанрів, а також відвідували різноманітні події: переглянули фотовиставку керівника пресслужби полку «Азов» Дмитра Козацького “Азовсталь. Світло переможе”, яка представлена в торговому центрі “Злата Плаза” у Рівному, побували на відкритті виставки робіт та церемонії нагородження переможців Міжнародного конкурсу репортерської фотографії «LifePressFoto 2022» в обласній бібліотеці.

 

Ірина Грабчак,

студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування