Практичне заняття з каністерапії

19 березня 2024 року на кафедрі суспільних дисциплін відбулось практичне заняття з каністерапії для здобувачів вищої освіти спеціальності 053 Психологія. Фахівці Громадської організації «Pets for People. People for Pets» провели ознайомчий практикум де продемонстрували специфіку та особливості психокорекційної роботи з пораненими воєнними із використанням собак.

Студенти переконались, що взаємодія з собакою сприяє виникненню позитивних емоцій та зниженню рівня стресу, прогулянки з собакою стимулюють фізичну активність, що покращує здоров'я і психічний стан. Спілкування з собаками створюють відчуття соціальної підтримки та зв'язку, особливо у людей з відчуттям самотності чи важкими станами. Взаємодія з чотириногим другом стимулює вироблення гормонів щастя, таких як серотонін і окситоцин, які сприяють поліпшенню настрою та загального самопочуття. Модераторами зустрічі було представлено дослідження, які доводять, що взаємодія з собаками може допомагати стабілізувати кров'яний тиск, знижувати ризик серцевих захворювань та підсилювати імунну систему.

У результаті студенти отримали не лише практичні знання, а й позитивний емоційний настрій. Домовлено про подальшу співпрацю студентів на волонтерських засадах у роботі організації та участь фахівців каністерапії у вдосконаленні практичної підготовки здобувачів освіти.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування