Науковці, здебільшого неординарні люди, покликані робити добрі справи.
Так, у далекому 2019 році професор кафедри менеджменту Скрипчук П.М. організував регіональний конкурс на кращий горіх. Учасниками були школярі, фермери, садівники заходу України в межах виконання грантового проєкту про органічне садівництво. Пізніше Горіхова асоціація України запропонувала зробити його національним конкурсом.
З того часу нами зроблено чимало. Проведені лекції та зустрічі у школах ("Що ми їмо?"), наради з фермерами щодо просування ідей нішевого виробництва та здорового харчування та інші види робіт. Учні села Митниця, наприклад, проаналізували до 30 сорто-форм волоського горіха. І зараз працюємо на території всієї України з поширення органічного виробництва, регіональних торгових марок, стандартів підприємств щодо крафтових виробництв, написання спільних проектів тощо.
Співпраця з фермерами наразі відбувається й щодо виготовлення спеціальних печей на ЗСУ. Пакуш М.Є. – співавтор з реєстрації сорту волоського горіха та співавтор з виготовлення печі-бойлера для ЗСУ.
Петро Скрипчук,
професор кафедри менеджменту