Гостьова лекція доцента Цецика Я.П. у ЖДУ імені Івана Франка

Відбулася лекція к.і.н., доцента кафедри публічного управління, адміністрування та інформаційної діяльності Ярослава Цецика у рамках проєкту Житомирського державного університету імені Івана Франка «Запрошені професори».

Присутніми на лекції на тему «Роль чорносотенців у загостренні міжнаціональних взаємовідносин на Волині на початку ХХ ст.» були викладачі кафедри всесвітньої історії, викладачі Національного університету водного господарства та природокористування, а також здобувачі вищої освіти ЖДУ спеціальностей «Середня освіта (Історія)», «Історія та археологія».

В. о. завідувача кафедри всесвітньої історії Житомирського державного університету імені Івана Франка доц. Людмила Гуцало звернула увагу на актуальності теми, а також важливості вивчення регіональної історії, зокрема історії Волині.

У ході зустрічі лектор акцентував увагу на утворенні чорносотенців та їх діяльності на Волині на початку ХХ ст., впливі їх на ускладнення міжнаціональних відносин в регіоні, проаналізував окремі важливі документи з теми. Значну увагу приділив міжконфесійним відносинам у цей період.

Підсумовуючи, зауважив, що чорносотенці на початку ХХ ст. проводили діяльність, спрямовану на дискредитацію інших етнічних груп, які проживали у досліджуваний період на Волині. Насамперед це стосувалося євреїв, поляків та німецьких колоністів, які відігравали важливу роль у житті регіону.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування