Previous Next

Зустріч студентів із представницею Ради випускників

Відбулася зустріч студентів першого курсу спец. 101 Екологія, 183 Технології захисту навколишнього середовища з Оксаною Головко, випускницею  НУВГП, екологом, кандидатом сільськогосподарських наук, завідувачкою науково-дослідного сектора Національного природного парку "Дермансько-Острозький".

Зустріч проведена в рамках співпраці між Національним університетом водного господарства та природокористування та Національним природним парком "Дермансько-Острозький". Проведений вебінар дозволив ознайомити студентів із ПЗФ України, регіону та віртуально ознайомитися із національним парком. Оксана поділилася досвідом свого кар’єриного зростання, наголосила на потребі фахівців екологів, технологів захисту навколишнього середовища для установ ПЗФ. Окремо Оксана наголосила про доцільність для майбутнього фахівця вивчення англійської мови та ГІС технологій. Студенти подякували за зустріч та внесли пропозицію про формування вибіркової дисципліни з цього напряму в «університетський кошик».

Для довідки. Національний природний парк «Дермансько-Острозький» створений в 2009 році в Здолбунівському та Острозькому районах Рівненської області для охорони ландшафтів Малого Полісся, Волинської та Подільської височин. Розташований у найвужчій частині Малого Полісся - Острозькій прохідній долині, в заплаві річки Збитинка, що протікає між мальовничими пагорбами Мізоцького кряжу та Кременецькими горами. Розмаїття ландшафтів парку включає різні типи лісів, заплавні луки та водно-болотні угіддя. Останні відіграють особливу роль в збереженні біорізноманіття території. Болота в парку займають площу 660 га та знаходяться в заплаві річки Збитинка. Є тут і відкриті водойми, серед яких - Новомалинське водосховище. На території національного природного парку розроблено 2 еколого-освітні стежки, 2 туристичні маршрути, де екскурсанти матимуть змогу ознайомитися з природними комплексами, флорою та фауною, з різноманітністю орнітофауни національного парку та історико-культурною спадщиною регіону.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування