25 квітня 2024 р. кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи НУВГП організовано для здобувачів вищої освіти спеціальностей 241 "Готельно-ресторанна справа" і 242 "Туризм" навчально-виробничу екскурсію до наших партнерів - Рівненської фабрики кави (Rivne coffee fectory).
Дана компанія забезпечує ринок HoReCa високоякісною свіжообсмаженою зерновою кавою, займається продажем якісних продуктів та послуг для кафе і ресторанів, працює з провідними готельно-ресторанними комплексами і ресторанами не тільки у Рівному і області, а й в Україні.
Успіх діяльності компанії - це скоординована і взаємопов'язана діяльність з менеджменту, вибудувана таким чином, щоб забезпечити надійну і безперебійну роботу компанії. Асортимент Рівненської фабрики кави - широкий і включає зернову та мелену каву, чай, какао, шоколад, сиропи, натуральні пюре, лимонади і все необхідне для успішного супроводу закладів громадського харчування у цьому напрямі.
Також, компанія пропонує професійне кавове обладнання високої якості для продажу та оренди.
Ми відвідали виробничий цех, побачили промислове обладнання для обсмаження, помелу і фасування кавових зерен, спостерігали за виробничим процесом. Керівник компанії п. Юрій Ягущін детально розповів про технологічний процес та ступені кавового обсмажування.
Найбільше запитань у здобувачів до керівництва фабрики виникало щодо відкриття бізнесу, оскільки компанія надає консультаційні послуги з відкриття кав’ярень та інших закладів громадського харчування, допомагаючи клієнтам зробити правильний вибір обладнання, підібрати оптимальні рішення і розробити успішну концепцію майбутнього бізнесу.
На базі Rivne coffee fectory ефективно функціонує Школа навчання персоналу Лексо Калдані. Ця школа пропонує програми навчання, що дають змогу персоналу закладів готельно-ресторанної сфери набути всіх необхідних навичок і знань для приготування кави високої якості та обслуговування клієнтів на високому рівні.
Дуже важливим моментом для викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи є те, що ми уклали договір про співпрацю з Рівненською фабрикою кави. Це дає можливість здобувачам проводити лабораторні роботи з ОК "Ресторанна справа" при вивченні теми "Барна справа" у лабораторії кави компанії на новітньому сертифікованому обладнанні.
Здобувачі дегустували різноманітні способи приготування кави у лабораторії від найкращого спеціаліста по приготуванню кави Лексо Калдані - співвласника Rivne coffee fectory, cудді національних кавових чемпіонатів та член SCA (Speciality coffee association).
Нам подобається девіз компанії: "Ми завжди прагнемо задовольнити потреби та очікування наших клієнтів і допомогти їм досягти успіху в сфері громадського харчування". Бажаємо вашому бізнесу розвиватися і підвищувати продажі, навчати персонал готельно-ресторанних підприємств варити якісну каву.
Дякуємо власникам Rivne coffee fectory за співпрацю і отриманй практичний досвід.
Більше фото на сторінці кафедри у соціальних мережах.
Оксана Конарівська
кафедпа туризму та
готельно-ресторанної справи