11 квітня на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи відбулась Всеукраїнська студентська науково-практична інтернет-конференція «Географія, туризм, гостинність і природокористування 2024».
Здобувачі спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» і 242 «Туризм та рекреація» підготували цікаві та надзвичайно актуальні доповіді і презентації, в яких розглядали різні аспекти сфери туризму та гостинності, зокрема: фінансово-економічні, маркетингові та організаційні засади розвитку сфери туризму і гостинності, екології та раціонального природокористування в Україні та світі; сучасні проблеми конкурентоспроможності туризму, рекреації, гостинності; застосування інноваційних туристичних, готельних і ресторанних технологій, тощо.
Викладачі ННІ агроекології та землеустрою високо оцінили результати наукових досліджень здобувачів, відмітили їх актуальність та інноваційність, відмітили результати наукових і реальних проєктів, які пройшли апробацію на конференції. Серед доповідачів були студенти, які беруть участь у роботі наукового гуртка «Туризм та гостинність», зокрема, студенти четвертого курсу: Валерія Седлярова, Марина Томашевська, Світлана Маруха, Швед Анна, Лихач Анастасія, Софія Уденко, Валентина Пухович, котрі представляли попередні результати своїх бакалаврських робіт, студенти третього року навчання: Болотюк Роман, Ніна Іщенко, Максим Семенюк, Аліна Цермолонська, Анна Новак, а також першокурсники. Неймовірно тішить активність студентів першого курсу. З науковим дебютом, першим виступом на студентській науково-практичній конференції вітаємо наших першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа»: Олександру Славіч, Валерію Кузьомку, Данила Горобця, Олександру Малаш та Катерину Лілікович.
Тематика доповідей:
- "Туризм на Волині як інструмент вирішення геополітичних питань"
- "Роль еко-відповідальних практик туризму у світі"
- “Функціонування ринку готельних послуг Великобританії в сучасних умовах”
- Проєкт "Створення декоративного ландшафтного об'єкту «Готичний сад», як екологічна реновація території Залу камерної та органної музики Рівного"
- "MICE-туризм, організація та тенденції розвитку в Україні"
- "Історико-культурна спадщина династій магнатів у контексті розвитку туризму регіонів України"
- "Створення бізнес-плану міні-кав’ярні «COFFEE AND CAKES», м. Рівне"
- "Створення бізнес-плану вегетаріанської кондитерської "ВЕГ&SWEET", м. Рівне
- "Сальвадор Далі та його кулінарні подвиги"
- "Оздоровчі ретрити як новий трендовий напрям в туризмі"
- "Ресторанні тренди 2024"
- "Готельна сфера та віртуальна реальність"
- "Унікальні готелі та ресторани на воді"
- "Фестивалі води у світі"
- "Культурологічний аспект туризму та гостинності в ракурсі глобалізованого геопростору"
- “Мілітарний туризм”
- "Особливості обслуговування іноземних туристів у ресторанах при готелях"
З перебігом конференції можна ознайомитись на сторінці кафедри в соціальних мережах.