Впроваджуємо елементи неформальної освіти

Елементи неформальної освіти продовжують використовувати в освітньому процесі здобувачі вищої освіти за спеціальностями 101 Екологія та 183 Технології захисту навколишнього середовища.

Так, у рамках вивчення дисципліни «Урбоекологія», студенти груп ЕКО-31, ЕКО-11інт, ТЗ-31, ТЗ-11інт 16 квітня 2021 р. скористались можливостями проекту ВУМ online та пройшли безкоштовний курс «Як правильно поводитись з побутовими відходами. Практикум свідомого громадянина», загальним обсягом 0,4 кредити ЕКТС.

За результатами проходження курсу, студенти отримали можливість розширеного ознайомлення з темою, що передбачена в робочій програмі дисципліни «Поводження з відходами урбанізованих територій». Онлайн курс включав 6 тематичних блоків, після кожного з яких необхідно було пройти тестовий контроль: Блок 1. Вступ. Що потрібно знати про тверді побутові відходи (ТПВ). Блок 2. Що робити для зменшення утворення побутових відходів? Основи свідомого споживання. Повторне використання, ремонт, upcycling. Блок 3. Як правильно поводитись з побутовими відходами? Роздільне збирання. Компостування. Блок 4. Європейські вимоги та досвід поводження з ТПВ. В якому напрямі рухається Європа? Блок 5. Успішні ініціативи в Україні. Блок 6. Поводження з ТПВ – в якому напрямі рухатиметься Україна протягом наступних 15 років (і яким цей рух має бути).

Отримані сертифікати, що засвідчують успішне завершення курсу, стали підтвердженням вивчення студентами відповідної теми в розрізі дисципліни, в тому числі, виконання практичних завдань та самостійної роботи.

Разом зі здобувачами освіти, онлайн курс пройшла і викладач, - професор кафедри екології, ТЗНС та ЛГ Ольга Бєдункова, для якої це стало одним із кроків підвищення кваліфікації.

За словами студентів, проходження курсу було цікавим та корисним досвідом, а в умовах дистанційної форми навчання дозволило в повній мірі використати можливості інтерактивних методів проведення занять.

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування