Війна, День екологічних знань і Туризм

На День екологічних знань, 15 квітня, студенти другого курсу спеціальності «Туризм», які знаходились у м. Рівне, відвідали інтегроване заняття-екскурсію, що поєднувало дисципліни «Зелений туризм» та «Екскурсійна діяльність».

Під час заняття вони практикувались  у розробці природничих екскурсій на території заповідного урочища «Бармаківське», що в околицях м. Рівне, ближче познайомились із його квітневою флорою та ознаками рекреаційної дигресії.

Під час екскурсії старший викладач кафедри Маргарита Яковишина також нагадала студентам базові поняття про природно-заповідний фонд та охорону природи, значення біорізноманіття, роль екологічної освіти для сталого розвитку та виживання людства й більш детально розповіла про еколого-ценотичні особливості заповідного урочища,  режим його охорони, а про красу української природи нагадав своїми яскраво жовтими квітами горицвіт весняний з Червоної книги України.

Упродовж усієї екскурсії студенти відмічали наслідки антропогенного впливу на заповідну територію, а також згадали той факт, що територія заповідного урочища зазнає навантаження не лише влітку, а й взимку. Коли випадає достатньо снігу, тут масово катаються на лижах та санчатах. Неконтрольована зимова рекреація також наносить значну шкоду природним біоценозам.

На завершенні заняття-екскурсії студенти обговорили можливі шляхи зменшення негативного впливу людини на заповідне урочище,  поділились своїми враженнями від екскурсії, внутрішніми переживаннями з приводу війни в Україні та одностайно висловили переконання у нашій Перемозі.

Навчання триває.

Життя триває.

Точиться війна.

Плануємо майбутнє після Перемоги.

Більше фото на сторінці кафедри у соціальних мережах.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування