Відзначення Всесвітнього Дня Туризму

Всесвітній день туризму — щорічна подія, яку відзначає світова спільнота 27 вересня. Всесвітня організація ЮНВТО у 2023 році визначила тему дня туризму - «Туризм та зелені інвестиції», чим підкреслює необхідність більших інвестицій для сталого розвитку туризму, сприяння та підвищення обізнаності про важливість туристичного сектору.

Упродовж року у різних країнах проводяться заходи, що акцентують увагу на:

  • інвестиціях для людей (шляхом інвестування в освіту та кваліфікацію);
  • інвестиціях для планети (шляхом інвестування в стійку інфраструктуру та прискорення екологічної трансформації);
  • інвестиціях для процвітання (шляхом інвестування в інновації, технології та підприємництво).

Кожна мандрівка може мати позитивний вплив на планету. Відповідальний та уважний турист робить значний внесок у збереження культури, захист довкілля та підтримує місцеві громади. Туризм відкриває можливості для особистісного зростання та економічного процвітання.

Обираючи стійкі практики, ми бережемо красу та благополуччя нашої планети для майбутніх поколінь. Надаючи гідну освіту, ми інвестуємо в людей.

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи приєднується до ініціативи ЮНВТО та запланувала низку заходів до відзначення Міжнародного дня туризму. Зокрема, 27 вересня 2023 року студенти першого, другого, третього та четвертого курсів спеціальностей "Готельно-ресторанна справа" і "Туризм та рекреація" денної та заочної форм навчання відвідали туристичну родзинку міста Рівне - Аптеку-музей, де познайомились з історією аптечної справи, особливостями пошуку ефективних лікарських засобів, дізнались про постійну боротьбу за здоров'я, побачили аптекарське обладнання з колекції музею та посмакували  цілющим чаєм. Варто згадати, що Рівненська аптека-музей зосереджує увагу на освіті студентів та школярів.

Дорогою до університету, після завершення екскурсії в аптеці-музеї, першокурсники додатково завітали до Парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва ім. Т. Г. Шевченка, де доторкнулись до віковічного  дуба та  відчули на дотик м'яку кору оксамиту амурського (коркового дерева), листя якого у традиційній китайській медицині вважається цілющим і належить до обов'язкових «50 цілющих засобів». Під час заходу студентів супроводжували старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Маргарита Яковишина та діловод Алла Волинська.

Також до Всесвітнього дня туризму викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи на заняттях проводять тематичні бесіди про важливість зелених інвестицій в туризмі, а на 4 жовтня для студентської молоді запланований туристичний похід.

Більше фото на сторінці кафедри у соціальних мережах

Дякуємо Збройним Силам України за можливість проводити заняття та освітні заходи наживо!

 

Старший викладач кафедри туризму
та готельно-ресторанної справи
Яковишина Маргарита

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування