Previous Next

Відкрита пара на кафедрі землеустрою, кадастру, моніторингу земель та геоінформатики

28.09.2023 р. в аудиторії 767 відбулася відкрита показова лекція к.т.н., доцентки кафедри землеустрою, кадастру, моніторингу земель та геоінформатики Бухальської Тетяни Володимирівни з освітньої компоненти «Територіально-просторове планування».

Лекція на тему: «Закордонний досвід територіально-просторового планування» була проведена для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Геодезія та землеустрій» спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».

У ході лекції було розглянуто основні моделі та системи територіально-просторового планування у країнах ЄС. Регіональна багатоманітність виключає для України можливість перенесення досвіду тільки однієї країни або використання апробованої у світовій практиці моделі, тому необхідно досліджувати відразу кілька країн. Вибір країн, які були розглянуті у ході лекції, обумовлений актуальністю практики планування, сумісністю та успішністю. Тому у лекції детально розглянуто досвід територіально-просторового планування Швеції, Німеччини, Фінляндії та Нідерландів. Ці країни відзначаються кращими практиками територіально-просторового планування та ефективною координацією між різними органами управління. Розглянуті країни відрізняються високою якістю життя населення та є членами ЄС, яка проводить політику згуртування, а саме зниження регіональних диспропорцій, що актуально і для України.

Здобувачі вищої освіти та викладачі відзначили високий теоретичний та науково-методичний рівень проведення лекції із залученням сучасних методик викладання, чітке знання та висвітлення матеріалу та практичний підхід лектора до висвітлення актуальних проблем територіально-просторового планування. Відзначено уміння лектора доступно викладати матеріал у форматі діалогу зі студентами, зацікавити студентів у процесі пояснення нового матеріалу. Окремо було відмічено актуальність теми лекції у світлі імплементації практик територіально-просторового планування країн ЄС у законодавче поле України.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування