Previous Next

Вдосконалюємо навички наукової публікаційної діяльності

У рамках Фестивалю науки НУВГП, здобувачі другого та третього рівнів вищої освіти, що навчаються за спеціальностями 101 Екологія та 183 Технології захисту навколишнього середовища відвідали відкриту лекцію (вебінар) акадаміка НААН Булгакова В.М. "Сучасні вимоги до оформлення наукових публікацій для подання їх у наукові видання, які цитуються у міжнародних наукометричних базах даних".

Лекція відбулась 05 квітня 2023 р. у форматі вебінару на базі Інституту водних проблем та меліорації НААН України. До слухання лекції долучились і гаранти освітніх програм: д.с.-г.н., професор - гарант ОПП другого (магістерського) рівня вищої освіти "Технології захисту навколишнього середовища" та д.б.н., професор - гарант ОНП третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти "Екологія".
Інформація, що складала основу лекції була присвячена рівню наукових досліджень та цінності отриманих результаів у міжнародному аспекті, тонкощам формування дизайну дослідження і представлення інфографіки при оформленні матеріалів наукової статті. Особлива увага академіка Булгакова В.М. була приділена питанням статистичної обробки експериментальних даних. Детально розглядались підходи до підбору джерел цитувань. Цінними виявились поради щодо особливостей процедури рецензування статей у виданнях, які входять до міжнародних наукометричних баз даних Scopus та Web of Science.

Магістри та аспіранти кафедри екології, що навчаються за вище вказаними спеціальностями мали змогу пересвідчитись, що сучасна наукова спрямованість українських вчених має дійсне визнання на міжнародному рівні, адже на особистому прикладі, лектор який має 207 наукових публікацій, проіндексованих у наукометричній базі Scopus та індес Хірша 14, засвідчив високий науковий потенціал та перспективи входження до міжнародної наукової спільноти.

Зауважимо, що здобувачі третього (освітньо-наукового) рівня, які навчаються за ОНП Екологія вже мають успішний досвід підготовки та публікації статей у виданнях, які цитуються наукометричною базою Scopus. Проте, поради, отримані від лектора лише сприятимуть у подальшій публікаційній активності та підвищення рівня представлення матеріалів. Для магістрів, отримана інформаціє стане стимулом для особистого зростання та формування уявлення про донесення результатів власних наукових досліджень до широкої міжнародної аудиторії. 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування