Участь в круглому столі Міндовкілля

19 травня 2023 року директор ННІ агроекології та землеустрою Алла Прищепа взяла участь у круглому столі Міндовкілля з питань  реформи державної системи моніторингу довкілля.

Було обговорено ряд питань, щодо   поточного стану, викликів  та перспектив реалізації реформи державної системи моніторингу довкілля , про створення ефективної, прозорої та відкритої системи моніторингу довкілля. В круглому столі взяли участь представники  зацікавлених установ, організацій, громадських організацій, об’єднань.  Реформа започаткована Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної системи моніторингу довкілля, інформації про стан довкілля (екологічної інформації) та інформаційного забезпечення управління у сфері довкілля».

Із текстом Закону можна ознайомитися за посиланням.

Як зауважила заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Вікторія Киреєва «Реформа державної системи моніторингу довкілля – це одна з ключових реформ сьогодення, адже без неї неможливий вступ України до ЄС. Завдання Міндовкілля побудувати комплексний державний моніторинг довкілля, який не лише відповідатиме вимогам ЄС, а й задовольнить запит суспільства. Адже суспільство просто хоче оперативно отримувати інформацію про якість повітря, стан наших лісів, водойм та ґрунтів».

На заході дискутували  як в Україні впровадити ефективну, прозору та відкриту систему моніторингу довкілля.

Більше інформації.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування