Previous Next

Участь у семінарі від Німецького енергетичного агентства

30 листопада науковці ННІ АЗ взяли участь у семінарі на тему «Дані для кліматичних дій у Європі», у розрізі  проекту «Розумне місто. Цифровий клімат» Німецького енергетичного агентства.

На семінарі було зазначено, що використання цифрових технологій для кліматично розумних міст є центральною темою Німецького енергетичного агентства. Через зростаючу складність і виклики в містах широка база даних є обов’язковою, коли мова йде про цілісний і сталий підхід до кліматичних дій у муніципалітетах. Визначено, що багато муніципалітетів стикаються з проблемами щодо даних – збору, обробки, аналізу чи просто загальної обробки даних.

На семінарі обговорити проблеми, виклики та рішення щодо обробки даних разом, відзначили роль співпраці науковців, громадськості та органів міського самоврядування.

Муніципалітети продемонстрували свої приклади використання та організації збору показників, обґрунтування індикаторів, критеріїв. Célia Aguiar and Maria João Telhado представили міську платформу Лісобона, Christian Gaarde Nielsen розповіі про інтелектуальне використання даних у розумних містах.  Великий інтерес викликали підходи до формування бази даних екологічного стану міст та їх використання при прогнозуванні кліматичних змін.

Отриманий досвід може бути використаний для розробки таких систем для міст України.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування