Previous Next

Участь науковців-екологів у робочій групі з підготовки регіонального плану управління відходами

На Рівненщині триває розробка регіонального плану управління відходами, який спрямований на впровадження сучасних методів поводження з відходами та зменшення негативного впливу на довкілля.

Директор ННІ АЗ Алла Прищепа, науковці кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства професор, доктор біологічних наук Ольга Бєдункова, доцент, кандидат сільськогосподарських наук Ігор Статник взяли участь у  засідання профільної робочої групи під керівництвом заступника голови Рівне ОДА Олександра Кохана.

Спільно із представниками районів та громад Рівненщини вдалось обговорити пропозиції до проєкту плану. Науковці представили CWOT-аналіз системи управління відходами, де наголосили на загрозах та можливостях для регіону, щодо удосконалення управління відходами, зменшення антропогенного навантаження на екологічні системи. директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Володимир Захарчук зазначив, що , згодом після розробки й затвердження регіонального плану, такі ж документи створять й громади області. Декілька громад вже провели таку роботу завдяки участі у грантових програмах, проте створені плани ще потребуватимуть узгодження із регіональним.

Учасники робочої групи обговорили можливості створення кластерів. Обов’язковою умовою для розробки Регіонального плану управління відходами є поділ області на кластери. На основі кластерного підходу, визначаються місця розміщення та створення інфраструктури регіональних комплексів з відновлення та видалення побутових відходів, утворення центрів приймання/збирання побутових відходів в населених пунктах. На території Рівненської області планується утворити 4 кластери, із діючим у кожному кластері полігоном для захоронення відходів та сміттєсортувальної лінії (об’єкта механіко-біологічного перероблення відходів).

Особливу увагу доповідаючи приділили рівненській міській територіальній громаді.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування