Previous Next

Цікаві хімічні та фізичні експерименти на перших Наукових пікніках

8 жовтня в парку культури та відпочинку ім. Т.Г. Шевченка відбулись перші «Наукові пікніки». Організаторами події був Пласт, Управління у справах молоді та спорту Рівненської міської ради та Центр Розвитку Громад.

До популяризації науки серед молоді активно долучився Національний університет водного господарства та природокористування. Зокрема, кафедру хімії та фізики представляли: зав. навчальними лабораторіями Рудик Б.П., ст. викл. Мисіна О.І., доц. Рибалко А.В. та проф. Мороз М.В.

Відвідувачам заходу були продемонстровані понад 20 різноманітних фізичних та хімічних експериментів, зокрема вулкан, фараонові змії, дим без вогню, практичне застосування фоторезистора, Магдебурзькі півкулі та інші. Наочність експериментів та логічність пояснення отриманих результатів сприяли неабиякій зацікавленості як серед школярів так і їхніх батьків. Зокрема, впродовж заходу частина молоді підходили до лабораторних стендів і обладнання кілька разів, щоб ще раз долучитись до захоплюючого світу науки та допомогти з проведенням експерименту. Окрім досліджень під час зустрічі проводилась профорієнтаційна робота з метою вступу школярів до НУВГП.

Також впродовж заходу представники кафедри познайомились та обмінялись думками щодо подальшої співпраці з Миколою Лехновським – керівником першої молодіжної STEM лабораторії Lviv Open Lab. Під час обговорення учасники дійшли спільної думки, що високоосвічене та патріотично виховане молоде покоління є не просто необхідною складовою внутрішньої політики держави, а й запорукою її майбутнього успіху.

 

Завідувач кафедри хімії та фізики
Микола МОРОЗ

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування