Previous Next

Студенти спеціальност Водні біоресурси взяли участь у відкритій лекції

Студенти та наукові співробітники кафедри водних біоресурсів 03.04.2023 року прийняли участь у відкритій лекції за участі Начальника інформаційного відділу БУ «МТЦ з аквакультури» Держрибагенства України, лектора Домбровської Тамари Олегівни, на тему: «Механізми регулювання розвитку сталої аквакультури Середземноморського та Чорноморського регіонів в умовах глобальних економічних і продовольчих викликів».

В лекції цікаво і змістовно лектор розповіла про розвиток аквакультури Тунісу, аквакультури в пустелі, інтеграції прісноводної аквакультури в систему сільського господарства, як можливість для дрібних виробників. Також змістовною була доповідь про ферму із виробництва спіруліни та тілапії в районі Габес, студенти дізналися про пустельну аквакультуру та використання для цього геотермальних вод для землеробства та зрошення.

Студенти кафедри водних біоресурсів ознайомилися із вирощуванням морських водоростей, видобутком водоростей а також використанням та розповсюдженням в місцевому та міжнародному ринках. Також студенти мали змогу побачити продукти виготовлені на основі екстракту водоростей, таких як агар-агар, желатин.  Побачили інноваційний підхід деяких компаній, які виробляють харчову упаковку, щоб замінити пластик для збереження екологічного стану довкілля.

                                         Завідувач кафедри водних біоресурсів
Тетяна Полтавченко

 

 

 

 

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування