Співпраця НУВГП з лідером органічного агровиробництва ТОВ «Дедденс Агро» продовжується

6 травня 2021 року за дорученням ректора Віктора Мошинського науковці навчально-наукового інституту агроекології та землеустрою НУВГП

 Алла Прищепа, Тетяна Колесник, Алла Кучерова взяли участь у Дні поля "Органічне агровиробництво як стратегічний напрям сільського господарства України". Пройшов він на базі ТзОВ «Дедденс Агро», яке очолює депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села, член ради роботодавців ННІ АЗ секції «Агрономія», за сумісництвом доцент кафедри агрохімії ґрунтознавства та землеробства Віктор Щербачук.

Захід організований за сприяння Рівненської обласної ради та Агенції регіонального розвитку Рівненської області.

Перед учасниками заходу з вітальним словом  виступили  голова Рівненської обласної ради Конлрачук Сергій, народні депутати: Соломчук Дмитро, Мялик Віктор, директор департаменту агропромислового розвитку  Рівненської ОДА Переходько Надія, Гощанський селищний голова  Панчук Микола. Вони наголосили, що цей традиційний захід на Рівненщині  дозволяє познайомитися з передовим досвідом у сфері агро-виробництва та у практичний спосіб дослідити особливості діяльності українських аграріїв.

Про розвиток  людського капіталу в агро-органічному секторі економіки розповів голова та Агенції регіонального розвитку Рівненської області Олександр Процюк.

Перед присутніми виступили директор ННІ АЗ професор Прищепа Алла та завідувач кафедри агрохімії, ґрунтознавства та землеробства Тетяна Колесник, котрі наголосили про тривалу співпрацю між НУВГП та  ТОВ «Дедденс Агро», котра триває більше п’яти років. Це підприємство є нашим партнером у реалізації проекту дуальної освіти, є базою польових, виробничих, переддипломних практик для студентів освітніх рівнів бакалавр, магістр спеціальності 201 «Агрономія». Зазначили, що на сьогодні наш університет є провідним освітнім закладом для підготовки фахівців агрономічного напряму, наразі на освітньому рівні бакалавр навчається 100 студентів, а на ОР магістр – 35. У рамках співпраці між установами реалізуємо наукові дослідження.

Про «Історію групи  компаній Дедденс Агро в органічному  господарюванні» розповів Віктор Щербачук. Він наголосив, про важливість органічного виробництва та  перспективи його розвитку.

У другій частині  Зіневич Максим В’ячеславович – головний агроном ТОВ «Дедденс Агро» на вибраних полях провів огляд посівів  у ранній фазі та познайомив учасників з сучасними засобами механізації для ощадливого обробітку ґрунту.

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування