Щорічна науково-практична конференція кафедри хімії та фізики

 

Традиційно у травні місяці до Дня науки кафедра хімії та фізики проводить щорічну науково-практичну конференцію викладачів та студентів за підсумками 2021-2022 н.р.

До участі в конференції були залучені також науково-педагогічні працівники та студенти Рівненського фахового технічного коледжу НУВГП. Зважаючи на широку тематику наукових досліджень, доповіді конференції оголошувались впродовж двох днів.

Тематика конференції першого дня проходила під назвою "Комплексне очищення металовмісних середовищ та переробка промислових відходів". Впродовж засідання були заслухані виступи, що стосувались розробки способів зменшення витрати хімічних реагентів в системах очищення ферумовмісних стічних вод від операцій травлення; вивчення протолітичної рівноваги як фактору стійкості сироваткових білків; складення узагальнених балансів матеріальних потоків за компонентами стічних вод гальванічного виробництва; застосування нафтових бурових вод для виробництва мікродобрив бору.

Тематика другого дня засідань мала назву «Фізико-хімічні процеси та технології, напівпровідникове матеріалознавство та екологічна безпека». Доповідачі представили результати досліджень щодо основних методів термічного аналізу напівпровідників та синтезу нанокристалів оксиду цинку та гідроцинкіту електролітичним методом. Також заслухали доповіді з екологічної безпеки по проблемам впливу ефективності роботи оборотних систем охолодження ТЕС на величину викидів вуглекислого газу та моніторингу радонової проблеми у м.Рівне у 2021-2022 рр. На конференції також було представлено результати досліджень оцінки механічної енергії штучних супутників Землі та залежності теплопровідності повітря від його вологості.

За результатами оголошених виступів прийнято рішення кафедри про рекомендацію публікації отриманих результатів в наукових виданнях, в т.ч. вісниках НУВГП.

 

Колектив кафедри хімії та фізики

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування