Кав'ярні є успішним бізнесом не тільки у світі, а й в Україні.
А кавовий бізнес - це величезний потенціал, при чому поріг входу на цей ринок є досить низьким. Згідно зі статистикою в Україні, ринок кави по споживанню ділиться в співвідношенні 15-20% натуральної кави і 80-85% розчинної кави.
Де у Рівному можна попити смачну натуральну каву і почитати книжку, яку пропонує заклад? Знаєте таке місце? Таке місце є і називається воно Пані Мері, що по вулиці Соборній 3.
Власники кав'ярні люб'язно погодились розповісти для студентів першого курсу спеціальностей "Готельно-ресторанна справа" і "Туризм", які проходили навчальну практику, про процес створення бізнесу від виникнення ідеї до відкриття кав'ярні. Більше того, розповідь була настільки цікавою, що розглядались й інші питання, зокрема: де росте кава, які країни є найбільшими виробниками, які сорти кави бувають, яка якість і цінність цих сортів, як обробляється, зберігається, транспортується і обсмажується кава, як вона потрапляє до конкретної кав'ярні.
Успіх сучасних закладів ресторанного господарства заснований не тільки на продажі ароматного напою, а на пропозиції відмінної від інших закладів.
Такою "пропозицією атмосфери" є, за словами засновників, їх концепція. "Основна концепція Пані Мері – найкращі книжки різними мовами, сучасна музика, вишукані десерти і смачна кава.
Каві належить ключова роль. Ми хочемо, щоб якість нашої кави була головною конкурентною перевагою для споживача", - кажуть власники Юрій та Інна Ягущини.
Відмітимо, що студенти були у захваті від отриманої інформації, про що свідчили їх запитання у процесі бесіди. Такі платформи з обміну практичного досвіду сприяють розвитку сучасної інноваційної освіти студентів НУВГП.
Читайте нас також: