Previous Next

Продовження співпраці з Черемським природним заповідником

Науковці кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства провели польові спостереження озера Редичі водно-болотних угідь Черемського природного заповідника.

Чергова серія дослідницьких робіт у межах Черемького природного заповідника на території Волинської області була проведена 17 серпня 2023 р., у складі групи: директор ННІАЗ, д.с.-г.н., професор Алла Прищепа, завідувач кафедри екології, ТЗНС та ЛГ, д.с.-г.н., професор Микола Клименко, д.б.н., професор Ольга Бєдункова, к.с.-г.н., доцент Ігор Статник.

Цього разу дослідження були зосереджені на оцінці екологічного статусу оз. Редичі за комплексом гідрологічних, гідрохімічних, іхтіологічних та біоіндикаційних показників. Унікальність об’єкту досліджень полягає у повній відсутності антропогенного навантаження на водозборі озера, його льодовико-карстовому генезисі та розміщенні в межах водно-болотного угіддя міжнародного значення «Черемське болото» у центрі межиріччя р. Прип’ять, р. Стоход і р. Стир.

Проведення експедиції відбулось завдяки підтримці адміністрації та представників Черемського ПЗ. В ході робочої зустрічі з директором заповідника, заслуженим лісівником України Володимиром Мирка, були окреслені наступні напрямки досліджень представників ННІАЗ на території ПЗ та підписано договір про співпрацю між НУВГП та Черемським природним заповідником.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування