Previous Next

Практичні заняття зі стейкхолдерами на базі ПрАТ Рівнерибгосп

20.10.23 року відбулося практичне заняття та зустріч з стейкхолдерами (роботодавцями) (спілкування, навчання, практичні навички) із дисципліни «Вступ до фаху», «Зоологія хордових», «Іхтіопатологія» на базі ПрАТ «Рівнерибгосп» що знаходиться в с. Понебель Рівненського району.

Господарство має площу ставків 66.5 га., з них нагульних - 41 га., вирощувальних 18 га. Студенти ВБА-11 та ВБА-31 мали змогу ознайомитися із внутрішньою та зовнішньою будовою кісткових риб, закріпити знання із систематики класу кісткових риб, також студентам 3 курсу було прочитано лекцію на тему: «Інвазійні хвороби прісноводних риб, які найчастіше реєструються в ставових господарствах» (лектор Швая А.Д). Студентам розповіли про технологічні процеси відтворення та вирощування коропа, рослинноїдних риб, шляхи покращення рибопродуктивності водойм та заходи проти інвазійних хвороб риб, які проводяться в ПрАТ «Рівнерибгосп».

Студенти мали змогу ознайомитись із виробництвом ганульованих комбікормів для риби на цьому ж господарстві. Гранульовані комбікорми ПрАТ «Рівнерибгосп» використовує на базі свого господарства, дане виробництво дає змогу господарству забезпечити годівлю риби яку вирощує.

З роботодавцями (стейкхолдерами) було обговорено покращення практичної частини навчального плану першого рівня вищої освіти (бакалавр).

Колектив кафедри водних біоресурсів висловлює вдячність власникам і адміністрації ПрАТ «Рівнерибгосп» за можливість отримувати практичний досвід безпосередньо на виробництві та спілкуванні із практиками рибоводами. Особлива вдячність Голові правління ПрАТ «Рівнерибгосп» Шваї Андрію Дмитровичу за проведену розповідь і ознайомлення студентів із практичною роботою рибовода господарства.

Тетяна Полтавченко
завідувач кафедри водних біоресурсів

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування