Previous Next

Практична підготовка на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи

Розпочато вивчення об'єктів туристичної інфраструктури міста Рівного у межах практичної підготовки студентів 1 і 2 курсів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», 242 «Туризм».

6 лютого 2023року у Рівненському міському краєзнавчому музеї відбулась екскурсія «Край в давнину», під час якої здобувачі вищої освіти ознайомились із давніми городищами Рівненщини, більшість з яких входять до мережі туристичних маршрутів «Міста Погориння». Важливість розуміння історії рідного краю для майбутніх фахівців сфери послуг є надзвичайно актуальною сьогодні. Крім того, давні городища є туристичною візитівкою Рівненщини.

Світовий досвід показує, що індустрію туризму можна розвивати і в період економічних та політичних криз, оскільки витрати на створення одного робочого місця в туризмі у 20 разів менші, ніж у промисловості, а оборотність інвестиційного капіталу у 4,2 рази вища, ніж в інших галузях економіки. Зважаючи на багату та різноманітну природу, наявність давніх поселень, пам'ять про повстанський рух та боротьбу за незалежність, Рівненщина має значні перспективи у розвитку зеленого туризму та розробці патріотичних маршрутів. Тому, навіть під час воєнного стану необхідно підтримувати функціонування туристичної індустрії в Україні, яка при належній організації та увазі з боку туристичного, готельного, ресторанного бізнесу і держави дасть позитивні результати по завершенню війни. Під час екскурсії студенти ознайомились також із роботою музеїв у військовий час, коли більшість експозицій закриті.

Плануємо мирне майбутнє разом.

 

Оксана Конарівська,
доцентка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування