Previous Next

Почесна нагорода

Нещодавно д.х.н., професор кафедри хімії та фізики Мороз Микола Володимирович за роботу "Синтез, термодинамічні властивості та фазові рівноваги халькогенідних та халькогалогенідних систем різного функціонального застосування" отримав свідоцтво та почесний нагрудний знак лауреата премії Президента України для молодих вчених.

Роботи, висунуті на здобуття премії, приймаються Комітетом з Державних  премій України в галузі науки і техніки. Після попередньо розгляду спеціалізованою секцією Комітету і шляхом таємного голосування відбираються для участі у відповідному конкурсі. Для широкого ознайомлення громадськості з роботами, допущеними до участі в конкурсі, їх список із зазначенням претендентів публікується в газеті "Урядовий кур'єр" та оприлюднюється на офіційному веб-сайті Комітету.

Роботи, опубліковані для ознайомлення, обговорюються на нарадах, наукових конференціях, засіданнях вчених (наукових, науково-технічних, технічних) рад, зборах трудових колективів, у громадських наукових та науково-технічних організаціях. Президент України призначає премію за поданням Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки.

Зокрема, Мороз М.В. розробив новий низькотемпературний метод синтезу срібловмісних сполук в позитивних електродах електрохімічних комірок, узагальнив і систематизував дані щодо термодинамічних властивостей халькогенідів і халькогалогенідів та фазових діаграм систем на їхній основі. До представленої роботи включено 73 публікації, з них розділ монографії у закордонному видавництві – 1; статті – 43 (у закордонних журналах з імпакт-фактором, що індексуються міжнародними наукометричними базами даних Scopus та Web of Science – 36, наукові статті у фахових виданнях України – 6, наукова стаття у закордонному виданні – 1), тези доповідей на всеукраїнських та міжнародних конференціях – 29.

 Матеріал надано колективом кафедри хімії та фізики.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування