9 вересня 2024 року співробітники кафедри водних біоресурсів НУВГП (завідувачка кафедри водних біоресурсів Полтавченко Т.В та доцент кафедри водних біоресурсів Петрук А.М.) уклали важливу угоду про співпрацю з Рівненською регіональною державною лабораторією Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Ця угода є ключовим кроком для підвищення рівня підготовки студентів у сфері водних біоресурсів та забезпечення практичного застосування отриманих знань.
Того ж дня студенти бакалаврського рівня мали можливість відвідати лабораторію, ознайомившись із її основними відділами (Відділ організації моніторингових досліджень, реєстрації зразків та оформлення документів, сектор молекулярно-генетичних досліджень вірусологічного відділу, відділ ветеринарно-санітарної експертизи, хіміко-токсикологічний, паразитологічний, бактеріологічний, вірусологічний, радіологічний відділи), де проводяться лабораторні дослідження риби та рибопродуктів. Це дозволило студентам не лише побачити, як відбувається процес контролю якості рибної продукції, але й зрозуміти важливість забезпечення безпечності харчових продуктів у контексті здоров’я споживачів.
Така співпраця сприяє розширенню можливостей студентів щодо отримання практичного досвіду, а також підвищує рівень підготовки майбутніх фахівців у сфері рибного господарства та аквакультури.