Previous Next

ННІАЗ у вирішенні проблем просторового планування

18 вересня 2024 року за підтримки Програми USAID АГРО та за участю представників органів державної вдади, громад, викладачів кафедри геодезії та картографії спільно з викладачами кафедри землеустрою, кадастру, моніторингу земель та геоінформатики і студентами спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» НУВГП відбулася практична конференція на тему: «Розвиток просторового планування територій громад Рівненщини».

Під час конференції доценткою кафедри землеустрою, кадастру, моніторингу земель та геоінформатики Тетяною Бухальською було презентовано впровадження в освітній процес методичних матеріалів з просторового планування від Програми USAID АГРО для студентів спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». Результатом застосування таких методичних матеріалів є ряд студентських випускових робіт з просторового планування Степанської та Демидівської громади.

Завідувач кафедри геодезії та картографії Руслан Янчук розповів про досвід співпраці зі Шпанівською територіальною громадою в напрямку проведення підготовчих робіт для розробки комплексного плану (а саме інтеграція всіх наявних в громаді геопрострових даних в єдину базу даних та формування на її основі автоматизованого робочого місця фахівця громади). Також він закликав громади комунікувати з університетом з питань технічних консультацій, залучення здобувачів освіти до окремих робіт та підготовки кваліфікованих кадрів прицільно для кожної громади.

Просторове планування є надзвичайно важливим у розвитку нашого регіону. Воно дає змогу забезпечити ефективне використання ресурсів і впроваджувати ефективні технології для того, щоб підвищувати якість життя наших мешканців. А співпраця громад та закладів вищої освіти - запорука якісних змін в нашій країні.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування