Неформальна освіта аспірантів ННІАЗ

Аспіранти ННІАЗ, які спеціалізуються в областях екології та агрономії, успішно завершили неформальний курс  «Передова європейська практика щодо оцінки життєвого циклу, соціального, екологічного обліку та звітності зі сталого розвитку».

Курс представляє модуль проекту EULASTING (EULASTING — ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH) за програмою ERASMUS+, що фінансується ЄС, акція Жана Моне, на базі Сумського національного аграрного університету. Модуль спрямовано на популяризацію академічного та наукового досвіду ЄС у сфері аналізу життєвого циклу (LCA), соціального та екологічного обліку (SEA) та звітності про сталий розвиток (SR), тим самим сприяючи формуванню сучасного економічного мислення серед економічних професіоналів у України в руслі європейських культурних традицій і викликів сьогодення.

Модуль має на меті підвищити обізнаність і підвищити рівень звітності про сталий розвиток у Східній Європі, що не входить до ЄС, і таким чином зробити внесок у більш екологічно чисте спільне майбутнє з соціально та екологічно відповідальними підприємствами. Цей модуль має на меті популяризувати цінності, властиві Європейській директиві про нефінансову звітність (Директива ЄС 2014/95) у країні Східного партнерства, Україні, Міждисциплінарна тематика модулю передбачає подальший розвиток діалогу між академічними колами, бізнесом та суспільством загалом, згуртуванню зв’язків між ними, задля демократичного суспільства в Україні.

Зі слів аспіранта-еколога Романа Науменка: “Розуміння життєвого циклу продукції є фундаментальним. Воно допомагає ідентифікувати основні фази, починаючи з добування сировини і закінчуючи утилізацією виробу, і зрозуміти, що на кожному етапі можуть виникати екологічні виклики. Така оцінка дозволяє пропонувати ефективні шляхи мінімізації негативного впливу на довкілля, що є критично важливим для сучасних екологічних стратегій. Крім того, поглиблене розуміння концепції сталого розвитку, надає сучасному фахівцю відчутні переваги на європейському ринку праці».

Для аспірантів агрономів, знання соціального та екологічного обліку важливі для аналізу впливу аграрних технологій та методів ведення господарства на суспільство та довкілля. Це включає вивчення як економічних, так і екологічних аспектів агропромислової діяльності, забезпечуючи гармонізацію аграрної політики із соціальними очікуваннями та екологічними нормами.

Неформальна освіта допомагає аспірантам розуміти передові практики в оцінці життєвого циклу, соціальному та екологічному обліку, є невід'ємною частиною їхньої професійної підготовки. Вона не тільки розширює професійний горизонт, але й відкриває нові можливості для впровадження сталого розвитку в практику їх майбутніх діяльностей, що є особливо важливим в контексті глобальних екологічних та соціальних викликів.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування