Previous Next

Науковці обговорили вплив зміни клімату на розвиток Рівненської області

27–28 жовтня 2022 року на базі кафедри агрохімії, ґрунтознавства та землеробства ННІ агроекології та землеустрою НУВГП відбулася науково-практична конференція "Вплив зміни клімату на розвиток Рівненської області".

Конференція організована Рівненською обласною державною адміністрацією, Рівненською обласною організацією українського товариства охорони природи.

Співорганізатором виступив Національний університет водного господарства та природокористування.

З вітальними словами до учасників конференції виступили Мошинський Віктор Степанович, ректор Національного університету водного господарства та природокористування, дійсний член Української Академії наук та Академії економічних наук України, Заслужений працівник освіти України, доктор сільськогосподарських наук, професор; Захарчук Володимир Васильович, директор департаменту екології та природних ресурсів Рівненської обласної державної адміністрації.

У роботі конференції взяли участь голова президії Рівненської обласної організації Українського товариства охорони природи, керівник проекту „Вплив зміни клімату на розвиток Рівненської області Борис Берташ,  директор ННІАЗ Алла Прищепа, завідувач кафедри агрохімії, ґрунтознавства та землеробства НУВГП Тетяна Колесник,  завідувач кафедри менеджменту РДГУ Тарас Микитин, к.с.-г.н., доцент Віталій Володимирець, науковці, здобувачі вищої освіти НУВГП , інших освітніх закладів і виробничих структур. На конференції жваву дискусію викликали доповіді д.с.-г.н, професора, Веремеєнка С.І. «Температурний режим темно-сірого грунту в умовах поточних кліматичних змін» та д. геол.н, професора Мельничука В.Г.  «Зміни вологості крейди Здолбунівського родовища у видобувних уступах у звʼязку з погодними умовами та рівнями ґрунтових вод».

Науковці на прикладах своїх досліджень відмітили регіональні зміни клімату та важливість їх врахування при розробці природо орієнтованих рішень для Рівненської області.

Виступаючі зауважили про важливість адаптації до змін клімату та врахування їх при розробці стратегій розвитку Рівненської області.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування