Previous Next

Науковці кафедри водних біоресурсів на державному форумі

27 травня 2024 року о 10:30 відбувся форум на тему: «Реформа рибного господарства України та роль рибогосподарської науки». Захід відбувся у рамках Тижня Відкритого Уряду органів виконавчої влади.

Прийняли участь у форумі завідувачка кафедри водних біоресурсів ННІАЗ НУВГП к.вет.н. доцент Полтавченко Т. В., д с-г.н., професор кафедри водних біоресурсів Гроховська Ю.Р., д.т.н. професор кафедри водних біоресурсів Кононцев С.В.

Форум спрямований на створення майданчика для обміну думками, ідеями з метою впровадження інновацій у рибному господарстві та підвищення ефективності співпраці фахівців, здобувачів освіти, аспірантів, науково-педагогічних працівників і підприємців.

Подію організував Мінагрополітики спільно з Держрибагентством, Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Методично-технологічним центром з аквакультури.

Під час форуму поінформовано про особливості реформування рибної галузі, інновації в рециркуляційних аквакультурних системах, створення лососевої акваферми, крафтове виробництво в рибному господарстві та інше.

Відкрили форум Станіслав Ніколаєнко, д.п.н., академік НАПН України та НААН України, ректор НУБіП України та Ігор Марчук, Голова підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, вони доповіли про важливість відродження галузі рибного господарства в Україні, роль рибогосподарської науки у реформуванні галузі рибного господарства України, перспективи розвитку галузі після завершення військових дій. Цікава була доповідь Віталія Головня, заступника Міністра аграрної політики та продовольства України та Ігора Клименока, т.в.о. Голови Держрибагентства на тему: «Реформи рибного господарства України».

Також на форумі надали можливість презентувати нові технології і течії в рибному бізнесі пізнавальна та цікава доповідь про органічне вирощування риби також розповів про аквапоніку, яка в майбутній перспективі займе відповідну нішу в органічному рибництві тема доповіді: «Інновації в рециркуляційних аквакультурних системах» доповів Богдан Прокоса, засновник ТОВ «Аква Систем Органік». «Створення лососевої акваферми за датською технологією в індустріальному парку» тема доповіді: Олександр Руденко, засновник індустріального парку «СмартТехІндастрі». Про Крафтове виробництво в рибному господарстві України яке є цікаве та актульне для сьогодення доповів Олег Габуда, директор ТОВ «Карпатський водограй». Про роль любительського рибальства в екологічному вихованні молоді та реабілітації військових у післявоєнний час розповів Максим Аманов, керівник Федерації риболовного спорту України.

Про вплив глобальних викликів на підготовку нового покоління фахівців для галузі рибного господарства  доповіла Наталія Вдовенко, д.е.н., професор завідувачка кафедри глобальної економіки НУБіП України, заслужений працівник сільського господарства України.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування