Міжнародний круглий стіл, присвячений Всесвітньому Дню Ґрунту 2020 (World Soil Day)

03 грудня 2020 року на запрошення Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» науковці навчально-наукового інституту  агроекології та землеустрою НУВГП, члени ГО «Українського товариство ґрунтознавців  та агрохіміків» директор професор Алла Прищепа, завідувач кафедри агрохімії, ґрунтознавства та землеробства к.с.-г.н., доцент Тетяна Колесник та професор кафедри  агрохімії, ґрунтознавства та землеробства Сергій Веремеєнко взяли участь у роботі Міжнародного круглого столу, присвяченого Всесвітньому Дню Ґрунту 2020 (World Soil Day).  

Організаторами цього заходу були Глобальне ґрунтове партнерство, Національна академія аграрних наук України, Національний науковий центр «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», Асоціація "Українське ґрунтове партнерство", Громадська організація «Українське товариство ґрунтознавців та агрохіміків».

З міжнародним Днем Ґрунту науковців із всієї України привітали  Рональд Варгас - секретар Глобального ґрунтового партнерства (ГҐП) FAO, Анатолій Заришняк - віце-президент Національної академії аграрних наук України, Володимир Семиноженко - голова Північно-Східного наукового центру Національної академії наук України і Міністерства освіти і науки України, Юрій Колмаз - начальник відділу охорони земельних ресурсів та екомережі Управління охорони біорізноманіття та земельних ресурсів Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Оксана Девіс - координаторка проєкту Глобального екологічного фонду (ГЕФ) ФАО в Україні,  Юрій Дмитрук - президентГромадської організації «Українське товариство ґрунтознавців та агрохіміків», Святослав Балюк - директор ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», генеральний секретар Громадської організації Українське товариство ґрунтознавців та агрохіміків», координатор Глобального ґрунтового партнерства в Україні.

У своїх вітальних зверненнях вони зазначили про важливість збереження, сталого використання ґрунтів та збереження їхнього біологічного різноманіття. 

З доповідями та  обговореннями виступили  Віталій Волкогон – завідувач відділу сільськогосподарської мікробіології, Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН доповідь на тему: «Біологічний стан ґрунтів України», Микола Мірошниченко - заступник директора з наукової роботи, ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» доповідь на тему: «Збереження чорноземів – від локального до глобального рівня,  Вадим Соловей – завідувач відділу ґрунтових ресурсів, ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» доповідь на тему: «Особливості функціонування Українського ґрунтового інформаційного центру»;  Валентина Шимель – учений секретар, ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» доповідь на тему: «Нові наукові видання про ґрунти»

Святослав Балюк - директор ННЦ «Інститут ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського», модератор  західу, дав змогу учасникам круглого столу долучитися до  обговорення питань, які стосувалися збереження якості, моніторингу ґрунтів, оцінювання біорізноманіття ґрунтів. Особливу тривогу викликають процеси на законодавчому рівні, що прийняття Закону України про охорону та відтворення ґрунтів. Сформовано резолюцію круглого столу  яка чітко відображає основні дії, щодо  сталого управління ґрунтами нашої держави.

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування