Previous Next

Літній воркшоп в Університеті Ньюкасла

Студенти, аспіранти та викладачі інституту агроекології та землеустрою взяли участь у воркшопі в університеті Ньюкасла, присвяченому використанню портативних молекулярних діагностичних методів для моніторингу якості води.

Програма воркшопу, що тривала  з 15 по 19 липня 2024 року, включала теоретичні та практичні заняття, присвячені методам екстракції ДНК, фільтрації мембран, секвенуванню та аналізу даних. Програма включала лекції та практичні заняття, які проходили у Drummond Building та Cassie Building. Проведення занять забезпечували науковці та фахівці Університету Ньюкасла: воркшоп-лідер Dr. Rixia Zan, за технічної підтримки Adrian Blackburn та David Race.

У перший день учасники прослухали вступну лекцію та інструктаж з техніки безпеки. Основною темою практичної частини цього дня стала фільтрація мембран для екстракції ДНК зі зразків поверхневих вод та визначення присутності в них фекальних коліформ (FC/FS).

На другий день воркшопу було проведено підготовку бібліотеки для секвенування 16S рРНК ампліконів, а також підрахунок кількості колоній фекальних колі форм. Наступний день був присвячений екстракції гДНК та підготовці бібліотеки для секвенування геномної ДНК. Учасники навчились методам лігування штрихкодів та підготовки зразків для секвенування.

Після цього, учасники перейшли до обробки даних, обговорення результатів та їх інтерпретації. Останній день був присвячений презентаціям результатів учасників та врученню сертифікатів.

Загалом воркшоп був насиченим і пізнавальним, учасники здобули цінні знання та практичний досвід у галузі молекулярної діагностики для моніторингу якості води. А підсумкова конференція забезпечила безцінний обмін досвідом у наукових дослідженнях між представниками нашого університету та науковців Університету Ньюкаслу.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

mail@nuwm.edu.ua

Контакти

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування