Previous Next

Круглий стіл з роботодавцями спеціальності Водні біоресурси та аквакультура

03 квітня 2024 року відбувся круглий стіл з роботодавцями щодо оновлення освітньої - професійної програми «ВОДНІ БІОРЕСУРСИ ТА АКВАКУЛЬТУРА» Першого рівня вищої освіти за спеціальністю 207 Водні біоресурси та аквакультура галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство кваліфікація: бакалавр з водних біоресурсів та аквакультура.

На зустріч були запрошені представники Управління Державного агенства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Рівненській та Волинській області, рибницьких підприємства регіону, наукові установи.

Круглий стіл організовано для створення майданчика обміну думками, ідеями з метою впровадження інновацій у рибному господарстві та опрацювати з роботодавцями актуальні пропозиції щодо покращення ОПП рівня бакалавр.

В обговоренні взяли участь Куньчик Тарас Миколайович, начальник Управління Державного агенства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Волинській області; Губернатор Ірина Валентинівна, головний спеціаліст відділу іхтіології, регулювання рибальства та меліорації Управління Державного агенства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Рівненській області; голова правління «ПрАТ Рівнерибгосп» Швая Андрій Дмитрович професор Мандигра Микола Станіславович, Національна академія аграрних наук України, а також представники Дослідної станції епізоотології Інституту рибного господарства НААН та інших рибницьких підприємств Рівненської області.

Як було зазначено представниками виробничих підприємств, повномасштабні військові дії спричинили нові виклики та ускладнення, проте більшість підприємств регіону продовжують функціонувати. Під час виступів стейкхолдерами було зазначено, яких саме навичок, знань і компетенцій необхідно набувати майбутнім фахівцям у сучасних умовах.

Стейкхолдерами (роботодавцями) запропоновано ввести додатковий вибірковий блок де запропоновано для вивчення органічного виробництва ввести дисципліну «Управління живленням рослин в системах гідропоніки та аквапоніки», також на сьогодні актуальним є питання рекреаційного рибальства яке може поєднувати відпочинок населення та реабілітацію військових після поранень та післявоєнний час, запропоновано дисципліну «Рекреаційне рибальство». Також важливим напрямком є засвоєння здобувачами необхідних знань про перспективи і проблеми сучасної біотехнології та сучасні методи комбінованого вирощування гідробіонтів. Це проблема від вирішення якої залежить підвищення виробництва продукції рибництва так продукції інших галузей як тваринництва так і рослинництва, для вирішення цієї проблеми запропоновано дисципліну "Комбіноване рибництво". У вибірковий блок також введено дисципліну «Культивування нерибних обєктів».

Зустріч була дуже плідною і цікавою, роботодавці висловили важливі пропозиції, які обов’язково будуть враховані робочою групою при оновленні навчального плану та Освітньо-професійної програми першого рівня вищої освіти за спеціальністю 207 Водні біоресурси та аквакультура галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство кваліфікація: бакалавр з водних біоресурсів та аквакультура.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування