Круглий стіл збірної групи студентів

Студенти збірної групи з вибіркової дисципліни "Біомоніторинг навколишнього середовища" провели круглий стіл на тему "Цитогенетичні методи для діагностики екологічних загроз довкілля".

У заході, що відбувся 3 травня 2022 р. взяли участь студенти 2 курсу спеціальностей 101 Екологія, 183 Технології захисту навколишнього середовища (ННІАЗ), та 162 Біотехнології та біоінженерія (ННІБА). Розглядали результати наукових досліджень, що стосуються оцінок мутагенного фону міських територій та токсичних ефектів водного середовища в природних водоймах. Окрему увагу було приділено питанням розвитку методологій проведення біологічної діагностики об'єктів довкілля та концепції здоров'я екосистем.

Пізнавальним для більшості присутніх був аналіз наслідків "вуглецевого сліду" для живих організмів, а також тлумачення терміну "онтогенетичний шум". Торкнулись також питань прояву вад у морфологічних ознаках гідробіонтв, як прикладу реакції живих організмів на несприятливі чинники водного середовища. Студентів, які одночасно є учасниками наукового гуртка "Охорона та раціональне використання водних ресурсів" особливо зацікавили питання виникнення комбінованих ефектів забруднень у водних екосистемах.

Такий формат зустрічі студентів дозволив урізноманітнити форми навчальної діяльності, а також став одним із заходів Навчально-наукового інституту агроекології та землеустрою у рамках проведення Фестивалю науки НУВГП.

Круглий стіл організувала та модерувала д.б.н., професор кафедри екології, ТЗНС та ЛГ Бєдункова Ольга Олександрівна.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування