Конференція кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства

19 травня 2022 р. відбулась науково-практична конференція кафедри екології, ТЗНС та ЛГ «Охорона та раціональне використання природних ресурсів України в контексті сталого розвитку».

У конференції, під головуванням д.с.-г.н., професора Миколи Клименка та за модераторства к.с.-г.н., доцента Ліхо О.А., брали участь студенти, аспіранти та викладачі кафедри. Захід проходив у рамках відзначення Фестивалю науки НУВГП.

Як зазначив у вітальному слові до учасників голова заходу, представлення наукових результатів та пошук нових ідей задля покращення та захисту навколишнього середовища є важливим завданням у всі часи, адже збалансоване природокористування це гарантія збереження довкілля для прийдешніх поколінь та свідчення сталого розвитку суспільства.

Цього року тематика доповідей традиційно стосувалась проблем охорони водних і земельних ресурсів, біоіндикації навколишнього середовища та антропогенного втручання в природні екосистеми. Неабиякий інтерес учасників викликала доповідь ст. 2-го курсу спец. 183 Технології захисту навколишнього середовища Романа Котика, що стосувалась орнітологічних вишукувань. Цікавими та гостро актуальними були доповіді д.с.-г.н., професора Алли Прищепи та ст. першого курсу спец. 183 Едуарда Боковця, які в єдиному контексті розкривали питання екологічної безпеки в умовах воєнних дій та оцінок наслідків екоциду, заподіяного агресором. Практичне спрямування результатів досліджень було відзначено і в ході доповіді учасниці студентського наукового гуртка кафедри  Анастасії Яхнюк. Представили свої розробки і аспіранти кафедри. Активною виявилась позиція окремих студентів, які в ролі слухачів доповідей демонстрували глибоку зацікавленість та обізнаність до ряду питань

У режимі дискусії лунали запитання та відповіді, поради та коментарі, що без сумніву, сприятиме подальшому формуванню наукових поглядів та розвиватиме напрямки досліджень у межах наукової школи кафедри, яка складається з кількох поколінь досвідчених і молодих науковців.

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування