Previous Next

Кафедра екології відзначила 30-річчя проведенням Всеукраїнської конференції

22 вересня 2022 року успішно відбулась ІІ Всеукраїнська інтернет-конференція «Стратегія сталого розвитку України: сьогодення та перспективи»,

присвячена 30-річчю кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства Національного університету водного господарства та природокористування.

Організаторами конференції виступили: Міністерство освіти і науки України, Департамент екології та природних ресурсів  Рівненської обласної державної адміністрації, ГО «Всеукраїнська екологічна ліга», Рівненський державний гуманітарний університет, Рівненська філія державної установи «Інститут охорони ґрунтів України», Херсонський національний аграрно-економічний університет, Поліський національний університет, КЗВО "Вінницька академія безперервної освіти", Волинський національний університет імені Лесі Українки.

Метою конференції був обмін досвідом з питань сталого розвитку, технологій захисту навколишнього середовища, вирішення екологічних проблем та вдосконалення методів і підходів до раціонального використання і охорони природних ресурсів.

У конференції, яка проходила в змішаному форматі долучились доктори і кандидати наук, докторанти, аспіранти, магістри та бакалаври, фахівці державних організацій і органів муніципального управління, що навчаються та працюють у сфері екології та сталого розвитку.

Від керівництва університету урочисте відкриття розпочав проректор з науково-педагогічної роботи Валерій Сорока, який наголосив на багаторічній історії кафедри та її успішній освітній та науковій діяльності. До слів привітань долучалась голова ГО «Всеукраїнська екологічна ліга» Тетяна Тимочко, доктор сільськогосподарських наук, професор Білоцерківського національного університету Віталій Лавров, доктор сільськогосподарських наук, професор КЗВО "Вінницька академія безперервної освіти" Олександр Мудрак, доктор технічних наук, професор Вінницького національного технічного університету Василь Петрук та доктор педагогічних наук, професор Націонгального університету біоресурсів та природокористування України Володимир Боголюбов.

Приємним моментом стало нагородження працівників кафедри почесними грамотами, грамотами і подяками НУВГП, а також подяками від Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА, який вручав присутній на очній частині конференції директор Департаменту – Володимир Захарчук.

Під час пленарної сесії, до уваги присутніх були представлені презентації з навчально-методичної та наукової роботи кафедри екології, ТЗНС та ЛГ, а також віртуальна екскурсія по лабораторіям і спеціалізованим аудиторіям і матеріально-техного забезпечення кафедри.

Друга частина конференції була присвячена доповідям учасникам, які виявили бажання виступити з представленням своїх наукових результатів. Серед доповідачів були науково-педагогічні працівники та студенти кафедри, а також колеги-науковці нашого університету та інших ЗВО України. Велику зацікавленість та розгорнуту дискусії викликали доповіді фахівців Рівненської атомної електростанції Олесі Ярощук та Павла Кузнєцова. Цікавими та перспективними виявились виступи з доповідями студентів спеціальностей 101 Екологія та 183 Технології захисту навколишнього середовища, які навчаються за відповідними освітньо-професійними програмами кафедри.

У цілому, до участі в конференції було подано понад 60 заявок та тез, які згодом будуть опубліковані як збірка за матеріалами конференції.

У такий спосіб, кафедра екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства відзначила свій ювілей та ще раз підкреслила свої впевнені позиції у освітньому та науковому просторах.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування