Гостьова лекція для студентів ОП Лісове господарство (магістр)

З метою підвищення рівня професійної підготовки майбутніх фахівців в галузі лісового господарства та їх конкурентоспроможності  на ринку праці  кафедра екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства реалізує ідею залучення фахівців-практиків й керівників лісових господарств Рівненщини до викладання навчальних дисциплін.

Зокрема гостьову лекцію для студентів освітньо-професійної програми «Лісове господарство» з освітньої компоненти «Менеджмент лісових ресурсів» прочитав  начальник Філії «Соснівське лісове господарство» ДП «Ліси України» Прохор О.В.

Під час заходу також обговорювалися питання діяльності ДП «Ліси України», реформування лісової та мисливської галузей. Як зазначив Прохор О.В., наприкінці 2022-го року в Україні активно стартувала реформа лісового господарства. Першим кроком стало об’єднання 158 окремих державних підприємств-лісгоспів в одне. На місцях також відбулося укрупнення. В перспективі нове керівництво галузі обіцяє приватні інвестиції, припинення переробки деревини, видобуток корисних копалин та централізовані закупівлі. Зокрема на основі Волинського та Рівненського обласних управлінь лісового та мисливського господарства створили Поліський лісовий офіс, який координує роботу 19 філій: Березнівської, Володимир-Волинської, Висоцької, Городоцької, Дубенської, Ковельської, Камінь-Каширської, Ківерцівської, Колківської, Клесівської, Костопільської, Любомльської, Любешівської, Маневицької, Ратнівської, Рафалівської, Рокитнівської, Сарненської, Соснівської. Із них – десять волинських, створених на основі колишніх лісгоспів.

У здобувачів було безліч питань, на які Прохор О.В. дав чіткі та конкретні відповіді. Подібні гостьові лекції із професіоналами-практиками планується проводити на постійній основі.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування