Previous Next

Екскурсія до лабораторії Департаменту екології та природних ресурсів

Студенти спеціальностей 101 Екологія та 183 Технології захисту навколишнього середовища відвідали лабораторію оцінки стану об’єктів довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА.

Департамент екології та природних ресурсів Рівненської облдержадміністрації забезпечує реалізацію державної політики у сферах охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів (земля, надра, поверхневі та підземні води, атмосферне повітря, ліси, тваринний та рослинний світ), поводження з відходами (крім поводження з радіоактивними відходами), пестицидами та агрохімікатами, екологічної безпеки, заповідної справи, формування, збереження та використання екологічної мережі на території області.

Захід відбувся у форматі екскурсії 04 квітня 2023 р., у межах вивчення навчальних дисциплін Метрологія і стандартизація (за ОПП Екологія, лектор к.с.-г.н., доцент Статник Ігор Іванович) та Методи та засоби вимірювання параметрів довкілля (за ОПП Технології захисту навколишнього середовища, лектор д.б.н., професор Бєдункова Ольга Олександрівна) та з нагоди Фестивалю науки НУВГП 2023 р.

Провідний спеціаліст лабораторії ознайомила студентів із організацією її діяльності та призначенням і принципами роботи основного лабораторного обладнання. Екскурсія мала структурованість за висвітленням напрямків: дослідження впливу на стан атмосферного повітря пересувних та стаціонарних джерел викидів; відстеження впливу стічних вод підприємств на поверхневі води річок; встановлення показників забруднень у ґрунтах; визначення вмісту важких металів у об’єктах довкілля.

Студенти мали змогу поспілкуватись з працівниками лабораторії щодо особливостей професій у галузі охорони та раціонального використання природних ресурсів, захисту довкілля та екологічних питань. Дізнались про ситуацію затребуваності на ринку праці таких спеціалістів та перспективи молодих фахівців.

Не менш цікавою частиною екскурсії стало спілкування студентів із працівниками лабораторії щодо змін у нормативному законодавстві України та особливостей роботи природоохоронних лабораторій за кордоном, а також можливостей розвитку індивідуальних наукових досліджень.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування