Previous Next

Друга зустріч проєкту AFISHE у Словаччині

6-7 червня в Словацькому аграрному університеті в місті Нітра відбулася друга офіційна міжнародна зустріч проєкту Erasmus+ AFISHE «Розвиток освіти в галузі аквакультури та рибальства для Зеленого курсу у Вірменії та Україні: від освіти до екології».

На зустрічі були представники від партнерів проєкту з Вірменії, Португалії, Словаччини, Хорватії та України. Від НУВГП делегація включала професорів кафедри водних біоресурсів Юлію Гроховську та Сергія Кононцева, а також завідувача сектору грантової роботи Аллу Кучерову.

Під час зустрічі менеджером проєкту від НУВГП Юлією Гроховською було представлено звіт про виконану роботу робочою групою нашого університету впродовж перших шести місяців. Під час пленарного засідання було заплановано заходи для виконання робочого пакету «Розвиток людських ресурсів» який координує команда від університету. Спільно з європейськими партнерами обговорено процес організації навчальних тренінгів для викладачів з Вірменії та України, які відбуватимуться в університетах Словаччини, Португалії та Хорватії. Як і заплановано у проекті AFISHE, досвід, отриманий у країнах ЄС впродовж тренінгів, викладачі використовуватимуть у навчальному процесі за спеціальністю «Водні біоресурси та аквакультура».

Крім пленарного засідання, програмою було передбачено ознайомчу екскурсію форелевою фермою, де проходять практику студенти Словацького аграрного університету. Представник рибницького господарства ознайомив міжнародну делегацію з основними технологічними процесами та спорудами, що використовуються при вирощуванні форелі інтенсивними методами. Незабутні враження залишилися у гостей від процесу годівлі риб, адже для селекційно-племінної роботи на фермі тримають маточне поголів’я риб вагою 7-10 кг.

Команда AFISHE від НУВГП дуже вдячна словацьким колегам за теплий прийом та гостинність. Особливо зворушує та надихає підтримка України Словаччиною, яку наша делегація відчувала впродовж подорожі цією чудовою країною.

 

Сергій Кононцев
професор кафедри водних біоресурсів

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування