Previous Next

До Міжнародного Дня охорони ґрунтів 2022 (5 грудня)

Національний науковий центр ґрунтознавства та агрохімії ім. О. Н. Соколовського навіть в часи активних бойових дій на Харківщині, де розміщено інститут, відіграє активну роль флагмана ґрунтознавчої науки і проводить відповідні заходи та дослідження, об’єднуючи ґрунтознавців та агрохіміків України та Світу.

Цьогоріч ННЦ «Інститут ім. ґрунтознавства та агрохімії імені О.Н. Соколовського» запросив ґрунтознавців України на засідання Вченої ради Інституту та Центральної ради ГО «Українське товариство ґрунтознавців та агрохіміків», присвячене Всесвітньому Дню ґрунтів. До засідання від НУВГП долучилися Алла Прищепа та Тетяна Колесник.

В ході засідань організаторами було представлено презентації та розгорнуто дискусії навколо таких питань: Навпрямки розвитку ґрунтознавства та агрохімії України в умовах наслідків війни (Святослав Балюк),   «Правові питання відновлення ґрунтового покриву в Україні, порушеного воєнними діями»  (Павло Кулинич),  «Стале управління ґрунтовими ресурсами як основа продовольчої безпеки: глобальні тренди, національні виклики, перспективи» (Анатолій Кучер), «Історично-генетичні особливості ґрунтів регіонів бойових дій»  (Вадим Соловей),   «Особливості структури та функціонування  національної ґрунтово-інформаційної системи» (Віталій Лебедь), «Напрями міжнародного співробітництва українських ґрунтознавців» (Аркадій Левін), «Організаційні питання щодо проведення чергового ХІІ з’їзду ґрунтознавців та агрохіміків України» (Святослав Балюк, Юрій Дмитрук).

Робота Вченої ради та ЦР ГО «Українське товариство ґрунтознавців та агрохіміків» пройшла плідно. Було обговорено особливості проведення чергового ХІІ з’їзду ґрунтознавців та агрохіміків України. Дякуємо колегам з ННЦ ім. Соколовського та ГО «Українське товариство ґрунтознавців та агрохіміків» за організацію цікавих та важливих подій до Міжнародного Дня грунтів!

Вітаємо усю нашу науково-освітню спільноту із Міжнародним Днем грунтів! Бажаємо кожному із вас мати твердий грунт під ногами, а для посіву хорошого насіння мати благодатний грунт із високим вмістом гумусу, сприятливими водно-фізичними властивостями та в міру зволожений!

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування