Previous Next

Актуальні проблеми правотворення

27 квітня 2023 року директор ННІ агроекології та землеустрою, професор Алла Прищепа взяла участь у XIII щорічна Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні», яка відбулася на базі Рівненського інституту права Київського університету права НАН України.

Алла Миколаївна представила доповідь «Екоцид як злочин проти довкілля». Цього року крім юристів науковців та практиків захід об’єднав і екологічну спільноту, яка була представлена директором департаменту екології та природних ресурсів Рівненської військової адміністрації Володимиром Захарчуком, головою Рівненського товариства «Охорони природи» Борисом Берташом, головою РОО Всеукраїнської екологічної ліги Аллою Прищепою, начальником відділу Острозько-Дерманського  націлонального парку, доцентом кафедри агрохімії, грунтознавства та землеробства ім. С.Т.Вознюка Віталієм Володимерцем та іншими. 

Учасників наукової зустрічі привітали голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш та перший заступник голови ОВА, депутат обласної ради Сергій Подолін. Вони теж привернули увагу учасників конференції про завдання подолання наслідків екоциду, з якими Україна вже стикнулася і тепер має захистити себе через стягнення контрибуці. Володимир Захарчук наголосив, про імплементацію міжнародних норм права в українське законодавство. Алла Прищепа представила дослідження колективу кафедри екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства, щодо захисту навколишнього середовища нашої держави під час російської агресії та наслідки злочинів проти довкілля, котрі можна оцінювати як екоцид. Окреслила нові завдання, щодо активізації громадськості, міжнародної спільноти з цього питання. Вона наголосила, що  НУВГП  здійснює підготовку фахівців екологів, технологів захисту навколишнього середовища, котрі будуть активно проводити відновлення України за Європейськими нормами та стандартами.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування