Previous Next

Академічна мобільність cтудентів спеціальності 242 Туризм

Академічна мобільність є одним із пріоритетів Болонського процесу й ефективним інструментом підвищення якості освіти. Особливої актуальності дане питання отримало в умовах воєнного стану в Україні.

Імплементація процедури реалізації права на академічну мобільність, порядок проходження, визнання та зарахування її результатів для українських учасників в межах міжнародної співпраці в галузі освіти, науки, інновацій в умовах воєнного стану дає змогу гарантувати право на безпечну освіту студентів, які вимушено покинули Україну і перебувають за кордоном. Адже офіційно дозволено зараховувати результати такого навчання після повернення до свого закладу постійного місця навчання. Наш університет чітко реагує на такі виклики і ухвалює нестандартні рішення реалізації академічної мобільності в умовах воєнного стану, оскільки відслідковується зростання кількості учасників академічної мобільності, значне розширення переліку форм мобільності, відкритих для українських учасників, розвиток міжнародного співробітництва, підвищення якості освіти шляхом впровадження європейських освітніх стандартів.

Одну із форм такої мобільності, яка здійснена на підставі індивідуального запрошення, отримала студентка 3 курсу спеціальності 242 "Туризм" Дарина Цильова для проходження практичної підготовки у ресторанному закладі Damla, м. Кеттерінг у Великобританії. Нещодавно Telegraph розмістив публікацію про даний ресторан і фото, на якому зображена наша студентка

Проходження практичної підготовки передбачає такі етапи упродовж шести місяців:

  1. Організація і технологія обслуговування у ресторанному закладі.
  2. Організація і управління закладом.
  3. Оцінка ресторанного закладу у туристичній інфраструктурі міста.
  4. Практичний досвід.

Щодо практичного досвіду, то Дарина Цильова пройшла від мийниці посуду (kitchen porter), де в обов’язки входило миття посуду і елементарна допомога на кухні до помічника шеф-кухаря, в обов’язки входило допомагати шеф-кухарю нарізати салати і робити соуси до них. Згодом шеф довірив Дарині гриль. Пізніше керівництво закладу розпочало підготовку персоналу для роботи у новому ресторані і Дарина, впродовж декількох місяців, проходила практичне навчання на кухні. За цей час шеф-кухар оцінив її зусилля, старання, кмітливість і довірив приготування страв самостійно. Він допомагав тільки тоді, коли була висока відвідуваність гостей у ресторані. Коли відкривали новий ресторан, кандидатуру шеф-кухаря навіть не обговорювали... Дарина не тільки отримала посаду шеф-кухаря, а й менеджера з персоналу на кухні. Перебуваючи за кордоном, Дарина Цильова має індивідуальний план навчання, виконує на високі бали всі практичні і лабораторні, отримує онлайн консультації з викладачами, пише наукову статтю на конференцію, яку організовує кафедра, знайомить викладачів і студентів з особливостями сфери туризму і гостинності Великобританії. А ще Дарина від початку війни є волонтером і навіть зараз, перебуваючи за межами України, постійно надсилає кошти волонтерським фондам для потреб ЗСУ і ВПО.

По закінченню терміну практичної підготовки у сфері туризму і гостинності ми чекаємо Дарину на рідній кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи. Дуже радіємо успіхам наших студентів, бо впевнені, що вони отримують якісні знання в НУВГП і можуть працювати у сфері туризму і гостинності в будь-якій точці світу.

 

Оксана Конарівська,
к.е.н, доцентка кафедри туризму та
готельно-ресторанної справи

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування