Previous Next

AFISHE на шляху до співпраці з територіальними громадами

9 травня 2023 року в рамках проведення фестивалю науки в НУВГП відбулася онлайн-зустріч професора кафедри водних біоресурсів Сергія Кононцева з представниками об’єднаних територіальних громад Рівненської області на тему «Перспективи впровадження інтенсивних технологій аквакультури в межах ОТГ та її соціально-економічне значення для громад».

На зустрічі було представлено міжнародний грантовий проєкт Erasmus+ KA2 AFISHE «Розвиток освіти в галузі аквакультури та рибальства для Зеленої угоди у Вірменії та Україні: від освіти до екології», у якому бере участь НУВГП. Зустріч з представниками ОТГ організувала в.о. завідувача кафедри публічного управління, адміністрування та інформаційної діяльності Тихончук Л.Х.

Основна мета зустрічі – ознайомлення представників ОТГ з перевагами сучасних інтенсивних технологій аквакультури та можливістю створення в межах громади господарства з вирощування риби за новітніми технологіями за консультативної підтримки науковців НУВГП. Кононцев С.В. повідомив, що завдяки реалізації міжнародного грантового проєкту АFISHE в НУВГП буде можливість підготувати за оновленою освітньою програмою для кожної громади магістрів – фахівців з виробництва продукції аквакультури за новітніми технологіями. 

Цей проєкт має важливе соціально-економічне значення, адже в громадах дану продукцію можна вирощувати для забезпечення якісного харчування дітей у школах та закладах дошкільної освіти. Водночас, створення додаткових робочих місць, використання місцевої сировини для виготовлення комбікормів та збільшення обсягів виробництва до економічно обґрунтованих дозволять розвинути у громаді прибутковий бізнес. 

В зустрічі взяли участь представники від громад Рівненщини (Соснівська селищна рада, Здовбицька сільська рада, Острозька територіальна громада, Зорянська сільська рада, Демидівська селищна рада, Корецька міська територіальна громада, Березнівська міська рада, Великомежиріцька сільська рада, Бабинська територіальна громада).

Наприкінці зустрічі зацікавлені представники громад занотували контактні дані команди проєкту АFISHE, оскільки  подальші кроки мають відбуватись після детального обговорення в межах ОТГ та прийняття колегіального рішення.

Юлія Гроховська
керівник проєкту АFISHE в НУВГП

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування