Previous Next

37 річниця катастрофи на ЧАЕС

На кафедрі екології, технології захисту навколишнього середовища та лісового господарства, 27 квітня 2023 р. відбувся круглий стіл присвячений річниці катастрофи на ЧАЕС на тему "37 річниця катастрофи на ЧАЕС. Історія російської окупації ЧАЕС та зони відчуження".

Захід відбувся в період відзначення Фестивалю науки НУВГП, у межах вивчення навчальної дисципліни «Екологічна безпека», яку для студентів третього та першого курсу (скорочений термін навчання) спеціальностей 101 Екологія, 183 Технології захисту навколишнього середовища викладає д.с.-г.н., професор Алла Прищепа.

Студенти разом із лектором обговорили причини та наслідки аварії на ЧАЕС. Зауважили, що, на початку повномасштабного вторгнення рф до України, ЧАЕС понад місяць була окупована російськими військами, перш ніж вони відступили наприкінці березня 2022 року.

Під час круглого столу, в результаті колективної взаємодії, студенти окреслили радіаційні ризики сьогодення пов’язані з російською агресією, визначили хронологію захоплення ЧАЕС російськими військами, проаналізували наслідки для персоналу станції, населення окупації зони відчуження.  Особливу увагу приділили і Запорізський АЕС та ще раз переконались, що присутність росії на території Запорізької атомної електростанції створює загрозу радіаційної катастрофи на кшталт Чорнобильської.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування