Previous Next

23 вересня - органічний день в Україні та Європейському Союзі

Директор ННІ АЗ Алла Прищепа, науковці кафедри агрохімії, ґрунтознавства та землеробства, здобувачі вищої освіти спеціальності 201 «Агрономія» НУВГП взяли участь у онлайн-конференції «Органічний день в Україні».

Конференція  була організована Міністерством аграрної політики та продовольства України, ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» у співпраці з об’єднанням «Органічна ініціатива», ТОВ «Органік Стандарт», ГС «Органічна Україна», Інформаційним центром «Зелене досьє», Львівською міською громадською організацією «Екотерра», OrganicInfo.ua за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-українських програм «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP) та «Органічна торгівля заради розвитку» (OT4D). Сьогодні Україна відзначає Органічний день разом із Європейським Союзом, маючи на меті євроінтеграцію, впровадження Європейського зеленого курсу в Україні, підвищення рівня обізнаності про органічні продукти та сприяння ключовій ролі органічного сільського господарства у переході до сталого виробництва та споживання в Україні.

На онлайн-конференції «Органічний день в Україні» першим заступником Міністра аграрної політики та продовольства України Тарасом Висоцьким поінформовано учасників заходу про стан органічного законодавства України та дані оперативного моніторингу щодо українського органічного сектору. Він повідомив, що 23 вересня в Україні буде офіційно оформлено як Органічний день, аналогічно як у Європейському Союзі. Керівник міжнародного сектору - Відділу органічного сільського господарства, Генеральної дирекції сільського господарства та розвитку сільських територій Європейської Комісії Мільтіадес Кримізіс повідомив про історію започаткування та святкування Органічного дня в ЄС, який об’єднує весь органічний сектор Європи. Заступник директора зі співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Віктор Шуткевич підкреслив, що Швейцарія вже 20 років підтримує розвиток органічного ринку в Україні та буде продовжувати це робити. Україна ще не є членом ЄС, але вже давно є членом органічної спільноти Європи та світу. Керівник сектору сільського господарства Представництва Європейського Союзу в Україні Крістіан Хелл наголосив, що ЄС підтримує Україну у наближенні українського органічного законодавства до органічного законодавства ЄС та має багато проєктів технічної допомоги для України в інших напрямах.

Україна ухвалила національне органічне законодавство, яке було розроблено на базі органічного законодавства Європейського Союзу і зараз знаходиться в процесі його впровадження та адаптації до нового органічного законодавства Європейського Союзу. Україна з року в рік нарощує обсяги виробництва органічних продуктів, які постачаються не тільки на внутрішній ринок, але і активно експортується до багатьох країн.

Конференція була цікавою як для викладачів так і для студентів, оскільки останні роки кафедра агрохімії, ґрунтознавства та землеробства  має співпрацю з регіональними виробниками органічної продукції, проводить спільні наукові дослідження, в рамках діяльності філії кафедри. Особлива увага приділена підвищенню рівня обізнаності про органічні продукти та сприяння ключовій ролі органічного сільського господарства у переході до сталого виробництва регіону  та споживання в Україні.

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування