15 квітня - Всесвітній день екологічних знань

У багатьох країнах світу, щорічно, 15 квітня відзначається День екологічних знань.

На Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро (1992 р.), де на порядку денному стояли проблеми довкілля, було визначено необхідність екологічної освіти населення всіх країн світу задля реалізації стратегії сталого розвитку суспільства.

Основна мета цього свята - просування екологічних знань та формування екологічної культури населення, інформування громадськості про стан справ в області екологічної безпеки та про стан навколишнього середовища, а також виховання і підготовка громадянина, що вміє мислити екологічно.

Самец це стало сьогодні темою дискусії для студентів третього курсу спеціальностей «Екологія» та «Технології захисту навколишнього середовища». Під час зустрічі, разом із професором кафедри екології, ТЗНС та ЛГ Ольгою Бєдунковою, студенти обговорили ряд питань присвячених як екологічній просвітницькій діяльності, так і рівня освіти, яку вони здобувають у Національному університеті водного господарства та природокористування.

Поділилися враженнями щодо змістового наповнення дисциплін у освітніх програмах відповідних спеціальностей. Висловили ряд побажань щодо вдосконалення практичної підготовки та осучаснення методів та засобів навчання. Відзначили найкращі підходи до викладання зі свого досвіду навчання. Окреслили важливість зустрічей з фахівцями-практиками. У свою чергу, студентам були представлені можливості та перспективи неформальної та дуальної форми навчання. Піднімали також питання володіння професійною іноземною мовою.

Цікавими виявились міркування студентів щодо необхідності формування екологічної культури населення для дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища. Були висловлені переконання, що раціональне використання природних ресурсів є запорукою безпечного майбутнього як для нашої країни так і для планети в цілому.

Учасники дискусії дійшли висновку, що екологічні знання не мають меж для вдосконалення, а їх набуття лишається серед пріоритетів сучасної людини.

Читайте нас також: 

               

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування