Виїзні заняття студентів спеціальності «Гірництво» на ПрАТ «Рафалівський кар’єр» та ВПФ «КАМЕНЯР-ДРЕВ»

16 травня 2023 року студенти спеціальності «Гірництво» (груп ГР-21, ГР-31) провели лабораторно-практичні заняття на гірничих підприємствах Рівненської області. Студенти зустрілися з директорами кар’єрів ПрАТ «Рафалівський кар’єр» (с. Іванчі, Вараського р-ну) Бортником Петром Петровичем та ВПФ "КАМЕНЯР-ДРЕВ" (с. Берестовець, Рівненського р-ну) Вдовиченко Леонтієм Володимировичем.

Під час виконання лабораторних робіт на ПрАТ «Рафалівський кар’єр» студенти ознайомились з технологією розробки покладів базальту, способів розкриття і видобування. Ознайомилися з допоміжним господарством, побачили як відбуваються допоміжні роботи на кар’єрі: водовідведення, освітлення кар’єру, також ознайомилися з усіма видами робіт на кар’єрі: розкривні, видобувні, вибухові роботи, відвалоутворення, транспортування, та машинним складом кар’єру. Побували в переробному цеху, де під керівництвом фахівців підприємства, дослідили технологію та обладнання для розподілу щебню на фракції.

ВПФ "КАМЕНЯР-ДРЕВ" спеціалізується на декоративній обробці базальту. Студенти здобули компетентності з сучасної технології обробки каменю, зокрема процесу розколювання, розпилювання, окантування, шліфування-полірування.

Ми висловлюємо велику подяку директорам ПрАТ «Рафалівський кар’єр» Бортнику П. П. та ВПФ "КАМЕНЯР-ДРЕВ" Вдовиченко Л. В. за проведення занять на високому фаховому рівні.

Студенти від поїздки отримали максимум корисної інформації  та позитивних емоцій, це суттєво підвищило загальний професійний рівень здобувачів вищої освіти.

Виїзд на кар’єри та проведення лабораторно-практичних занять організували викладачі кафедри розробки родовищ та видобування корисних копалин: к.т.н., доцент Олександр Юрійович Васильчук та старша викладачка Мирослава Олегівна Кучерук.

 к.т.н., доцент Олександр Юрійович Васильчук

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування