Візит на підприємство "ПрагмаФактор"

8 лютого, викладачі кафедри теоретичної механіки, інженерної графіки та машинознавства відвідали ТОВ "ПрагмаФактор" у м. Сарни.

Компанія «ПрагмаФактор» утворена в 2009 році на базі виробничої дільниці науково-виробничого підприємства «Фантомаш». Головне завдання компанії - виготовлення технологічного обладнання для виробництва зварювальних електродів компанії «ПлазмаТек», що динамічно розширюється.

За короткий період становлення колектив «ПрагмаФактор» освоїв і налагодив виробництво практично всього технологічного ланцюжка спеціального нестандартного обладнання - від волочильного стану до лінії очищення некондиційних електродів. Також є ряд досягнень в проектуванні дробильно-сортувальних комплексів. Спільно з відомим підприємством «Фантомаш» проводиться робота з виготовлення установок переробки промислових та побутових відходів в синтетичні енергоносії.

Колектив кафедри у складі професора Козяра Миколи, доцентів Серілка Леоніда, Сасюк Зої та Стрільця Олега ознайомились з виробництвом, що включає Цех виробництва нестандартного обладнання та Інструментальний цех. Для виконання завдань цехи оснащений всім необхідним обладнанням, в тому числі верстатами з ЧПК.

Директор підприємства, випускник спеціальності "Автомобільний транспорт" НУВГП, Савич Олександр Олександрович, наголосив на необхідності кваліфікованих кадрів з якісною інженерною технічною освітою, знанням технології машинобудування та вміннями володіння сучасними САПР, роботи на станках з ЧПК. В ході обговорення Олександр Олександрович, виявив зацікавленість в залучені здобувачів вищої освіти за освітніми програмами ННМІ до проходження практики та працевлаштування, дав своє бачення на покращення ОПП "Верстати та технології механічної обробки матеріалів". Домовились про подальшу співпрацю.

Колектив кафедри дякує Олександру Олександровичу за плідну зустріч та його проактивну позицію в пошуках та підготовці майбутніх технічних фахівців.

Доцент кафедри ТМІГМ,
Олег СТРІЛЕЦЬ

 

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування