Відзначення Дня вишиванки в ННМІ

18 травня 2023 року кафедрою транспортних технологій і технічного сервісу організовано відзначення Дня вишиванки в навчально-науковому механічному інституті.

У цей день прийнято одягати вишиванку і в такому вигляді відправитися у звичних справах. Вишиванка ще з давніх давен супроводжувала український народ і була для них символом нескореності й того, що вони є українцями. Нині вишиванка є символом, який об’єднує дуже різних українців за політичними, релігійними поглядами, за мовною ознакою.

Ліричним відступом про важливість вишиванки для українського народу розпочала захід Дорощук Вікторія Олександрівна, старший викладач кафедри ТТіТС. Цікавий і пізнавальний екскурс в історію і розвиток вишиванки в Україні презентувати студенти 2 курсу спеціальності Транспортні технології (на автомобільному транспорті) Бережняк Іванна, Прокопчук Олександр та Данилюк Дмитро. Студенти ознайомили присутніх з особливостями орнаменту, фасону, кольорів, візерунків, способів вишивання в різних регіонах, з символізмом елементів вишиванки та поєднанням кольорів, навели  цікаві факти про вишиванку.

Через відео зв'язок з-за кордону до привітань долучилися випускники та студенти ННМІ. Вітальне слово передала студентам і викладачам випускниця спеціальності «Організація перевезень та управління на автомобільному транспорті» Наталія Здрок зі Сполучених Штатів Америки, побажавши зберегти українські традиції, передати їх нащадкам і пишатися, що вони українці. Випускник спеціальності «Підйомно-транспортні, будівельні, дорожні, меліоративні машини і обладнання» Андрій Бойчук привітав студентів з Днем вишиванки з Канади безпосередньо зі свого робочого місця, побажав перемоги над супостатом та відзначив, що вишиванка є досить популярним і улюбленим одягом серед канадців. Поважним гостем даного заходу був  Народний депутат України Олександр Аліксійчук, який, за запрошенням дирекції інституту, приїхав привітати студентів і професорсько-викладацький склад зі святом в рідну альма-матер, оскільки теж закінчував ННМІ спеціальність «Підйомно-транспортні, будівельні, дорожні, меліоративні машини і обладнання». Присутні мали можливість поспілкуватися і отримати відповіді на запитання, які їх цікавлять.

Оригінальне привітання з Днем вишиванки транслював студент 3 курсу спеціальності «Транспорті технології (на автомобільному транспорті)» Юрій Новак з Англії, де навчається за програмою по обміну студентами.

З вітальним словом виступив директор ННМІ проф. Марчук Микола Михайлович. Вікторія Олександрівна привітала всіх присутніх зі святом, подякувала учасникам даного заходу і на завершення вшанували хвилиною мовчання пам'ять захисників та мирних жителів Україна, які віддали своє життя за незалежність, за національність, за прапор, за вишиванку.

За традицією зробили спільне фото колективу ННМІ та НУВГП.

Дякуємо випускникам ННМІ, які долучилися до відзначення Дня вишиванки в ННМІ, за привітання та побажання з нагоди свята. Бажаємо всім миру та якнайшвидшої перемоги.

 

Дорощук Вікторія Олександрівна 
старший викладач кафедри транспортних 
технологій та технічного сервісу

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Політика конфіденційності

Технічна підтримка сайту

Повідомити про корупцію

Image

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11, тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

Скринька довіри

Image

При використанні матеріалів - посилання на сайт  обов'язкове

Всі права захищені законодавством України

Технічна підтримка сайту

Україна, 33028, м. Рівне, вул. Соборна 11,

тел. (0362) 63-32-09

mail@nuwm.edu.ua

Наші координати

2024 Національний університет водного господарства та природокористування